اَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطانِ الرَّجِيمِ
از آنجا که قرآن کریم به این موضوع اشاره دارد (سوره جن) که جنها تا قبل از بعثت رسولاکرم(ص) به آسمان پرواز میکردهاند، پس در این روزگار، نسبتدادن فرازمینیها به جنها شایستهتر است؛ بویژه آنکه قرآن میگوید:
جنها کارهای شگفتانگیز و تواناییهای شگرفی داشته و دارند،
بر کارهای بسیارسخت، همواره پیروز گشتهاند،
پیش از انسان آفریدهشدهاند.
البته اگر دانشمندان بویژه باستانشناسان غیرمسلمان در زمینه ی جن به تفکر بنشینند و معتقد به موجودی اندیشمند جدای از انسان شوند، بسیاری از مشکلات و معضلات باستانشناسی و انسانشناسی آنان نیز حل خواهدشد؛ و از سردرگمیهایی که پس از مشاهده آثار عجیب بر روی زمین گریبانگیر آنان میشود نیز رهایی خواهندیافت؛ و باز اگر به کاوش و جستوجو پیرامون شناخت جن بپردازند(که مسیحیان نیز بدان معتقدند) در برنامهریزیهای خود برای آیندهسازی انسان و دانستن سرنوشت آینده نوعبشر، بیش از پیش کامیاب خواهندشد
صدها نمونه از این اسرار باستانشناسی و انسانشناسی در سراسر جهان وجوددارد که دانشمندان تاکنون نتوانستهاند توضیح قانعکنندهای درباره آنها به دستدهند و پرسشها همچنان بدون پاسخ میماند.چه کسانی این شاهکارهای مهندسی اولیه را آفریدهاند؟ چه کسانی اینهمه بناهای باورنکردنی،معابد عظیم و شهرهای شگفتانگیز خالی از سکنه را ایجادکردهاند؟»
«گروهی بر این باورند که در گذشتههای دور، موجودات هوشمندی از کرات دیگر به سیارة ما آمدهاند و بسیاری از این بناهای غولآسا و شگفتانگیز را آنان ساختهاند. برخی میگویند که در گذشته، تکنولوژی پیشرفتهتر از امروز بوده و بشر قادر به کارهای خارقالعاده و حیرتانگیزی بودهاست، ولی به عللی که هنوز بر ما معلوم نیست، این تمدن و تکنولوژی از میان رفتهاست. شاید نوعی مادة انفجاری یا سلاح مخرّب که به مراتب مدرنتر و پیچیدهتر از سلاحهای امروزی بوده، تمدن بشر را به نابودی کشاندهاست…
افسوس که دانستههای ما دربارة گذشته بسیار اندک است، درحالیکه هرچه از ‹گذشته› بیشتر بدانیم، آگاهی ما نسبت به ‹آینده› بیشتر خواهدشد.»
نکتة مهم و مهمترین نکته در این نوشته، همین دو سطر آخر است که هدف این گفتار نیز، همانگونه که آمد دانستن گذشته به منظور بهرهبرداری برای آینده است.
در کل قرآن، درحدود صدوپنجاه آیه با عنوانهای جن، جنه، جان، شیاطین و یا بدون کاربرد واژهای به جن اشاره شدهاست. علاوهبر این آیات، یک سوره به نام «جن» دربارة جن وجوددارد. یک سوره به بیان برخی ویژگیهای این دو نوع و نعمتهایی که خداوند به هریک از جن و انس بهگونهای برابر بخشیدهاست، میپردازد، که نام آن «الرحمن» است. سورة سوم که مشخصاٌ به هر دو نوع اشاره دارد، سورة ناس است.
گذشته از همة اینها، با دقت در بسیاری از سورهها و آیات هیچ نشانهای بر اینکه این سورهها و آیات خطابشان تنها به انسان باشد، نمییابیم. بلکه بسیاری از مسائل و موضوعهای مشترک بین انسان و جن را بیان میکنند. در سوره الرحمن خداوند آشکارا جن و انس را مخاطب قرارداده و آمدن آیه 13(که تا آخر سوره برای ثقلین از بندگانش تکرارمیشود،) پیش از آیه 14 (که ثقلین را معین میکند،) نشان از آن است که همواره خطاب قرآن کریم به جن و انس به طور یکسان است. در غیر این صورت، آیة 13 اضافهاست.
البته در روایات نیز آمدهاست که قرآن برای هر دو نوع جن و انس نازلشده، و پیامبر اکرم(ص) برای هر دو نوع مبعوث شدهاند. ولی متأسفانه معمولاً مفسرین، فراموش میکنند تا این عامل را در ترجمه و تفسیر خود درنظربگیرند.
بنابراین، همانگونه که باستانشناسان عامل جن را در کاوشهای خود در نظر نمیگیرند و به بیراهه میروند؛ مترجمین، و مفسرینی که عامل جن را در ترجمه و تفسیر آیاتی که به جن اشاره ندارد، در نظر نگیرند، به بیراهه میروند و کلام حق را از موضع خود منحرف میکنند. این موضوع حتی خوانندگان و مطالعهکنندگان قرآن را نیز دربرمیگیرد.
1ـ ایمان جن به قرآن و اسلام
الف ـ اعتقاد جن به هدایت قرآن و یگانگی خداوند را از آیات اول تا پنجم، و آیات 18 و 19 سوره ی جن میتوان دریافت. از آیة 13 برمیآید که برخی جنها با توجه و گوشفرادادن به آیات حق، به هدایت قرآن ایمان آورده و هدایت یافتهاند و آنانکه هدایت یافتهاند، باوردارند که ایمان موجب میگردد از مسائل اقتصادی و اجتماعی، ویا هر چیز دیگری نهراسند. آیه 14 میفرماید جنها برخی تسلیم فرمانهای خداوندند و رستگارمیگردند، و برخی دیگر بهبیراههمیروند.
ب ـ آیات 29 تا 31 سورة احقاف نیز در این زمینه است
نتیجهگیری از آیات:
1. آنانکه کلام حق را شنیدند، به رسالت پیامبر اکرم ایمان آوردند و خود مبلغ اسلام شدند.
2. آنها قدرت تشخیص حق از باطل را دارند، و به کلام حق احتراممیگذارند.
3. آنان از گفتار حق متأثر، و خود، راهنمای دیگران میشوند.
4. از بعثت انبیاء الهی آگاهی، و به آنها ایمان دارند.
2ـ پرواز جن در آسمان و شنود فضائی
الف ـ از آیات هشتم تا دهم این سوره برمیآید که جن موجودی است با قدرت پرواز، و تا قبل از بعثت رسول گرامی همواره به آسمان پروازمیکردهاند، ولی اکنون(با نزول قرآن) از این قدرت محروم شدهاند. گذشته از پرواز عادی، آنان به آسمان میرفتند و در پایگاههای شنود فضائی خود، به شنود مینشستند، (انا کنا نقعد مقاعد للسمع) و پیامهای کیهانی از جمله وحی را میگرفتند. ولی بهتازگی با پدیدهای نو(نزول قرآن)، روبهرو شده و از پرواز منعشدهاند.
بنابراین، اگر اکنون جنی اقدام به شنود کند، تیر شهابی که در کمین اوست، بدون درنگ، او را مورد یورش قرارمیدهد. ولی جنها نمیدانند که این موضوع برای ساکنین زمین مفید خواهدبود و یا به ضرر آنهاست. (رجوع شود به المیزان)
ب ـ آیاتی دیگر از قرآن در این زمینه:
آیات 16ـ 18 سورة حجر:
به راستی که ما در آسمان برجهایی قراردادیم و برای نظارهکنندگان آن را آراستیم و از هر شیطان راندهشدهای(جن بدکار) حفطکردیم، مگر آنکه استراقسمعکند، پس شهابی روشن، او را پیخواهدکرد.
آیات 6 ـ 10 سورة صافات:
ما آسمان دنیا را به زینت ستارگان آراستیم و آن را از هر شیطان سرکشی حفظکردیم، تا هرگز نتوانند که با شنود به ملأ اعلی(عالم بالا) راهیابند و از هر سو رانده، و به عذاب همیشگی گرفتارشوند. کسی که خبری را بدزدد، حتما تیر شهابی او را پیمیکند.
آیة 5 سورة ملک:
و به تحقیق آراستیم آسمان دنیا را با چراغها و آنها را دورکنندههایی برای شیاطین قراردادیم و عذابی سوزان برای آنان آمادهکردیم.
آیات 210 تا 212 و 221 تا 223 سورة شعراء:
این قرآن را شیاطین نازل نکردند، نه شایستگی و نه توانایی آن را دارند. همانا که آنها از شنود(وحی) معزولشدهاند. (از آیات بعدی مشخص میشود که آنان تنها از شنود وحی معزولشدهاند ولی میتوانند دیگر شنودها را به بدکاران دروغپرداز القاءکنند.)
آیا خبردهم شما را که شیاطین بر چهکسی نازلمیشوند؟ بر هر بدکار دروغپردازی فرودمیآیند. شنودهای خود را القاءمیکنند و بیشترشتان دروغگویانند.
3 ـ جنگیدن جنها با خداوند
از آیة 12 سورة جن مستفاد میگردد که در مقطعی از تاریخ، جنها برای جنگ با خداوند بهپاخاستهاند و درهرصورت شکستخورده و یقین پیداکردند که قادر به مقابله با خداوند و نیروهای الهی نیستند. از سوی دیگر، جنها هنگامی که نتوانستند در زمین با نیروهای الهی مقابله کنند و شکستخوردند، خواستند با قدرت پروازی که داشتند، از زمین بیرونرفته و به کرات دیگر و یا به پایگاههای شنود خود در آسمان بگریزند، ولی متوجهشدند نیروهای الهی همهجا هستند و هیچجا از خشم خداوند درامان نیستند و یقین یافتند که نه در زمین و نه در آسمان قادر به شکست خداوند نخواهندبود.(به تفسیر المیزان رجوعشود.)
از سویی داشتن قدرت پرواز، موجود را توانایی شگرفی میبخشد و به خود مغرور میگرداند. از سوی دیگر با توجه به شناختی که قرآن کریم در دیگرآیات به ما میدهد، جنها دارای تواناییهای شگرفی بوده و قادرند بسیار سریع عمل کنند.
4 ـ پناهآوردن انس به جن
از آیة 6 سورة جن چنین استنباط میگردد که در مقاطعی از تاریخ، قبل از نزول قرآن کریم و شاید زمانی بسیار دور، برخی انسانها به برخی از جنها پناهمیبردهاند، و از آنان یاری میجستهاند، و حال آنکه انسانها باید از شر شیطانها به خداوند پناه ببرند(اعوذ بالله من الشیطانالرجیم). بدین ترتیب برخی انسانها با برخی جنها ارتباط برقرارکرده و از یکدیگر بهرهمندمیشدند و برخی انسانهای دیگر جنپرست شدهاند که در فصل چهارم، به آنها خواهیم پرداخت.
نکتههای دیگری که در سورة جن آمدهاست:
1. جنها درستکار و خلافـکار دارند.(آیة 11) مانند انسان
2. جنها از نظر نژادی و ویژگیهای جسمی و روانی بسیار متنوعند.(آیة 11) برخلاف انسان
همین موضوع موجب گمراهی بیشتر انسانشناسان و باستانشناسان شدهاست. مثلاُ آنان گاهی بسیارکوتاهقدند، و برخی تیرههایشان بسیاربلندقد. برخی بسیار پیشرفتهاند، و برخی بسیار وامانده.
3. برانگیختهشدن جنیان در روز قیامت.(آیات 7،15،16،17) مانند انسان
1ـ منشأ جن
آیات 14 و 15: خلقالانسان من صلصال کالفخار و خلقالجان من مارج من نار.
خداوند انسان را از گل خشکیدة شبهسفال، و جنها را از شعلة بدون دود(حرارت) آفرید.
خداوند کریم در این دو آیه مایة اولیة تشکیلدهندة جسم انس و جن را مشخصمیسازد و در آیه بعد بر هر دو منتمیگذارد که این دو ویژگی نعمتهایی است که به هر یک از شما عطا شده و اگر غیر از این میبود، شایسته شما نبود.
آیات 26 و 27 سورة حجر نیز در این زمینه است:
ولقد خلقناالانسان من صلصال من حمأ مسنون والجان خلقنه من قبل من نارالسموم.
بهدرستی که انسان را از گل خشکیدة لجن ماندهشده و جنها را پیش از آن از هوای داغ(حرارت) آفریدیم.
دو مثال برای فهم مایههای اولیة انس و جن:
مثال اول در بارة انسان:
اگر در فصل تابستان، به بیابانهای خوزستان سفرکنید، میتوانید مایة اولیة انسان را ببینید. همه جای زمین ترکخوردهاست و شما نمیدانید زیر این لایة ترکخورده چیست. ولی اگر زمین را کمی بکنید، گل تیرة سبزرنگ و چسبندهای را میبینید که در زمستان گذشته لجن بوده و با گذشت چندماه به این صورت درامده است. و به یاد آیهای دیگر از قرآن در همین زمینه میافتید که میگوید«ما آنان را از گل چسبنده آفریدیم» (صافات:11)
پس لایة زیرین که گل است و شرح آن رفت، «حمأمسنون» بوده که اکنون «طینلازب» شدهاست و لایة بالایی همان طین لازب است، که پس از چندماه خشکشده، ترک خورده و به ‹گل خشکیده› یا «صلصال» تبدیلشدهاست.
در قرآن کریم آیات بسیاری وجوددارد که انسان از خاک(تراب) و گل(طین) خلقشده. در آیات فوق شکل نهایی گل بهکارگرفته را بیانکرده، و تنها در آیة اخیر چسبندگی آن را نیز آوردهاست. پس نتیجهمیگیریم که مادة اولیة انسان به ترتیب این مراحل را طیکردهاست:
اول خاک بوده،(تراب)
سپس خاک با آب مخلوطشده و گل شده،(طین)
سپس گل پرآب(شل)، مانده و لجن شده،(حمأ مسنون)
سپس لجن، مانده و سفتشده، به اندازهای که لیزی و چسبندگی آن از بین نرفته.(طین لازب)
سپس این گل چسبنده، مانده و خشکشده و جسم انسان را پدیدآوردهاست.(صلصال)
مثال دوم دربارة جن:
باز در فصل تابستان به همان بیابان میرویم. تفتیدهشدن زمین بیابان، چنان حرارتی را دارد که گاهی به شکل سراب درمیآید. همان سرابی که از دور به آبی گوارا میماند و هاجر(ع) را هفت بار درپیخودکشاند. سراب چیزی نیست جز تجسم حرارت که گهگاه به روشهای دیگری نیز میتوان آن را دید. و ‹حرارت› یا ‹مارج من نار› همان چیزی است که خداوند آن را مایة آفرینش جن قراردادهاست.
3 ـ توانایی جن و انس بر بیرونرفتن از جوّ زمین
آیه 33 : یا معشرالجن والانس اناستطعتم ان تنفذوا من اقطارالسموات والارض فانفذوا لاتنفذون الا بسلطان
تعریف واژهها:
نفوذ = گذرکردن(به سختی) ان تنفذوا = که به سختی بگذرید
اقطار = 1. جهات چهارگانه 2. ناحیهها، بخشها 3. اطراف
السموات و الارض = جهان پیدا
سلطان = غلبه ـ اقتدار ـ دلیل روشن ـ حجت تمام
بنابراین، ترجمة آیه 33 سورة الرحمن چنین میشود: ای جماعت جن و انس اگر توانایی دارید از جهتهای چهارگانة کیهان بگذرید، پس بگذرید. نتوانید گذشت مگر به سلطه و غلبه (دستیابی به وسایل لازمة این کار).
این آیه شریفه که مشابهی در قرآن ندارد و از محکمات قرآن است، با استفاده از کلماتی چون «انفذوا» و «اقطار» و «سلطان» هم به جن و انس یادآوریکرده که میتوانند از جو زمین بگذرند، و هم گوشزد میکند که این کار، ساده نیست بلکه باید موفق بر رفع مانعها و ساختن وسایل آن شوند.
4. چهره و پیکر جن
آیات 41-39 : پس در این روز از گناه انس و جن پرسیدهنمیشود… مجرمین با چهرة خود شناختهمیشوند. از موی پیشانی و پاها(گرفته) و در آتش افکندهمیشوند.
از این آیات متوجهمیشویم که:
ـ جن خطاکار مانند انسان خطاکار، اعمالش درصورت ظاهرش تأثیردارد.(اثرگذاری روان بر جسم).
ـ جنها مانند انسانها پیشانی دارند و میتوان گفت صورت ظاهرشان یکی است.
ـ از نظر شکل بدن و سازوکار جسمانی نیز مانند انساناند. زیرا به مانند انسان دو پا دارند.
آیة 179 سورة اعراف نیز تساوی جن و انس را از نظر داشتن دل، چشم و گوش مورد تأیید قرارمیدهد.
حقیقت امر این است که جن وجود دارد و در همین عالم ما و کره ی خاکی و کنار ما زندگی می کنند.آنان دارای قدرتهای عجیبی می باشند که انسان فاقد آن قدرتهاست و البته آنها در حالات عادی دیده نمی شوند همچنین بعضی از مردم دنیا اجنه را مشاهده کرده اند،از جمله در ایران مردم شهرها و روستاهای مختلف این موجودات را دیده اند،اهل دربند از شهر های شروان همچنین مردم میانه ی آذربایجان شرقی بسیار اجنه را مشاهده کرده اند.1 اینجانب نیز افرادی را میشناسم که می توانند اجنه را حاضر نموده و با آنان صحبت نمایند و به اصطلاح اجنه را به تسخیر خود درآوردند،اگر شخصی بتواند جنی را تسخیر کند می تواند جن تسخیر شده راببیند و با او صحبت کند.جن را بسیاری از مردم دیده اند،رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) نیز ایشان را دیده است و همچنین دیگران پس از وی اجنه را مشاهده کرده اند.
حضرت امیرالمومنین علی (علیه السلام) فرمودند:
هفت هزار سال قبل از خلقت آدم (علیه السلام) بر روی زمین دو طایفه مسکن داشتند و می زیستند:طایفه ی جن و طایفه ی نسناس،نسناس طایفه ای بودند که به انسان شباهت داشتند اما در زمره ی بنی آدم نبودند و مشخصات ظاهری آنا این بود که دارای یک دست و یک پا بودند و بجای دهان منقار داشتند و مانند چهار پایان می چریدند.،اغلب اوقات این دو طایفه با هم در جنگ و نزاع بسر می بردند اما فساد و سرکشی جنیان بیشتر بود،خداوند عالم جمعی از فرشتگان را به جنگ با آنان گسیل داشت که در نتیجه ی این جنگ جنیان شکست خورده و جمع کثیری به هلاکت رسیده و جمعی اسیر و بسیاری نیز به جنگل ها و صحراها گریختند،کودکان و خردان جنیان به اذن خدای تعالی امان داده شدند.
برای مشاهده کلیک فرمایید : سوره ی جن ، ترجمه ی سوره ی جن ، تفسیر سوره ی جن
برای مشاهده ی پربازدیدترین مطالب، اینجا کلیک کنید
در صورت علاقه به موضوعات جن،شیطان پرستی و موجودات فضایی اینجا را کلیک کنید
مطالب مرتبط
اجنه و موجودات فضایی \ قسمت اول & جن و موجودات فضایی \ قسمت دوم
آیا طبق احادیث و روایات، انسان می تواند با موجودات فرازمینی ارتباط داشته باشد ؟
آیا طبق آیات قرآن،خارج از محدوده زمین موجودات زنده ای وجود دارد
سوزاندن کلمه ی الله در کلیپ Katy Perry +عکس (( قسمت سوم
ستاره ی شباهنگ عامل اصلی انحراف در تمدن های باستانی و ادیان الهی...
نظرات شما عزیزان: